Accountancy

Wij vinden het heel belangrijk om gedurende het jaar regelmatig de cijfers te bespreken en bij te sturen waar nodig. Dat is wat wij noemen gericht ondernemen! Uiteraard stellen wij een gedegen jaarrekening op. Maar wij geven ook advies over de juiste ondernemingsvorm, helpen bij het indienen van de juiste financieringsaanvraag en houden een vinger aan de pols middels een financiële planning.

Auxilium logo

Wij zijn lid van Auxilium, waar onze klanten van profiteren. Klik op het logo om te lezen over de voordelen van het lidmaatschap waarvan jij de vluchten plukt!

Ondernemersadvies

Cijfers zijn niet saai en jaarrekeningen niet standaard. Waarom niet? Omdat ieder bedrijf anders is! Wij zien de mens achter de cijfers en de onderneming achter de jaarrekening. Wij werken niet voor jou, maar samen met jou! De jaarrekening is een momentopname en het saldo op je bankrekening geeft geen goed beeld van hoe je er voor staat als ondernemer. Wij kijken verder dan dat. Wij luisteren, denken mee, sparren met jou en geven tussentijds ondernemers advies. We wachten niet af, maar werken proactief. Wat dat inhoud? Dat vertellen wij je graag.

Wij kijken of je nog ergens belastingvoordeel kan behalen zonder dat jij er om vraagt. Wij houden je op de hoogte van (wets-)wijzigingen die van belang zijn voor jouw bedrijf. We geven je advies over het managen van personeel. We kijken of het fiscaal voordelig is om over te stappen naar een B.V.. Maar bovenal willen wij samen met jou ondernemen!

Dus geven wij ongevraagd ondernemers advies. Dat is niet altijd wat je horen wilt, maar wel wat nodig is om jouw onderneming succesvol te laten draaien. We staan voor je klaar als je ons nodig hebt en willen oprecht het beste voor jou en je bedrijf. Daarom sparren we regelmatig en werken samen met jou aan je visie; waar wil je over 5 jaar staan? Wat zijn je doelen en wat moet er gebeuren om die te bereiken?

Belastingadvies

Elke ondernemer moet belasting betalen, daar kunnen wij niks aan veranderen. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat het zo min mogelijk is!

Natuurlijk kunnen we niet voorkomen dat er belasting betaald moet worden. Als belastingadviseur zorgen wij er wel voor dat we het zo gunstig mogelijk doen; fiscale optimalisatie noemen we dat. Dit houdt in dat we tijdig bijsturen en mogelijkheden benutten om belasting te besparen. Wij kennen de fiscale regels en passen die heel praktisch toe in ons belastingadvies. In bijzondere gevallen nemen we contact op met een fiscalist die ons hierin nog verder kan adviseren.

De regelgeving in Nederland is zo complex dat veel ondernemers niet weten welke mogelijkheden er zijn binnen de belastingwet. Wij helpen je, als belastingadviseur, alle mogelijkheden te benutten en zijn op de hoogte als de regelgeving verandert. Wij werken pro actief en zullen je altijd op de hoogte brengen als wij denken dat jij belastingvoordelen kan behalen of bijvoorbeeld subsidie kunt krijgen. Dat is nou deskundig ondernemen!

Administratie

De boekhouding is voor de meeste ondernemers niet het favoriete klusje. Toch is het enorm belangrijk dat je financiële administratie goed bijgehouden wordt. Wij kunnen je hierin ontzorgen. Je kan de financiële administratie zelf doen, bijvoorbeeld via een online boekhoudpakket, en wij plaatsen de cijfers uit je administratie in de juiste context. Wij kunnen ook de gehele financiële administratie voor jou doen en je daarmee in z’n geheel ontzorgen. In alle gevallen zorgt tussentijdse analyse en advies ervoor dat je actief keuzes kan maken en kan anticiperen in plaats van reageren.

Salarisadministratie

Bij het in dienst nemen van personeel komt een hoop kijken. Aan- en afmelden van werknemers, opvoeren van de juiste premies en loongrondslagen, juridische zaken met betrekking tot de arbeidsovereenkomst en ga zo maar door. Loonadministratie is een vak apart!

Als je personeel in dienst hebt, moet je een loonadministratie bijhouden. Omdat dit vrij ingewikkeld is, nemen wij graag deze zorg uit handen. Wij verzorgen de loonstroken, jaaropgaven, de aan -en afmeldingen bij de sociale uitkeringsinstanties, pensioeninstanties en alle andere handelingen. Wij leveren je tijdig de digitale loonstroken en een betaalbestand. En jij kunt je bezighouden met de rest van je onderneming!

Ook zorgeloos ondernemen met een stabiele basis?