De Belastingdienst geeft burgers extra tijd om aangifte te doen. Door problemen met de website lukt dat vanavond niet of nauwelijks. “Mensen die morgen of overmorgen alsnog aangifte doen, krijgen daardoor geen problemen.”

Er zijn problemen bij de website van de Belastingdienst. De site reageert traag en soms helemaal niet. Op Twitter klagen veel mensen dat ze een foutcode krijgen, als ze hun aangifte willen versturen.

Ook uitstel aanvragen lukt volgens de twitteraars niet. Het is de laatste dag dat belastingaangifte gedaan kan worden, tenzij uitstel is aangevraagd. Dat kan overigens ook telefonisch.

Later proberen

Via Twitter laat de Belastingdienst weten dat het druk is, waardoor het versturen van de aangifte kan mislukken. Burgers krijgen het advies om op een later tijdstip opnieuw te proberen om aangifte te doen.

Veel mensen klagen dat ze last hebben van foutcode “3630”. Die foutmelding zorgde vorig jaar vlak voor 1 april ook voor problemen. Toen meldde de Belastingdienst dat de browser of firewall de oorzaak kan zijn.